CQ WW DX SSB Contest 2019

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van oktober de CQ WW DX Contest gehouden. Aan deze SSB contest doen meer dan 8.000! radiozendamateurs mee. Dit weekend is dus de ideale gelegenheid om de HF set aan te zetten en een aantal nieuwe verbindingen te maken. De exchange is eenvoudig, een 59 rapport aangevuld met onze CQ zone (14) is genoeg. Voor de deelnemers is hier het complete regelement in het nederlands terug te lezen.

Ook PI4AMF doet dit jaar weer mee met deze contest vanuit Radio Club Bunschoten. De lat ligt dit jaar hoog voor onze deelnemers vanuit Bunschoten, vorig jaar de beste van Nederland. Wij zijn benieuwd of dat dit jaar ook weer gaat lukken !

Deze contest is ook zeer interessant voor de luisteramateurs onder ons. Gedurende dit weekend wordt namelijk de VERON SLP Contest gehouden. Meer informatie hierover in het reglement op de landelijke VERON site.

Veel succes gewenst aan alle deelnemers. Vergeet niet om na afloop het aantal QSO’s op te geven bij de VERON afdelingscompetitie !