Dayton: toevallige ontmoetingen

We hebben tickets!

Op vrijdag 19 mei was de eerste dag van de Hamvention in Xenia. Na een stevig ontbijt bij een restaurant van de keten Bob Evans reden we in onze minivan naar Xenia. Tot ongeveer 5 kilometer voor het evenemententerrein ging dat vlekkeloos, vanaf dat moment stond de weg echter volledig vast. Ruim anderhalf uur hebben we over de laatste kilometers gedaan. De file was zo heftig dat de Uber-taxi die voor ons reed haar passagiers ‘eruit gooide’. Bij het uitstappen zagen we dat de ongelukkige amateurs ON’s waren. Natuurlijk laten wij onze zuiderburen niet staan: in onze 7-persoons auto is ruimte genoeg en zo reden we met twee extra personen verder.

Deze eerste beursdag was een zonnige met temperaturen die behoorlijk richting de 30 graden opliep. Tenminste…tot ongeveer anderhalf uur voor het sluiten. Op dat moment barstte een heftige regenbui los, die ervoor zorgde dat het aantal bezoekers snel daalde. Dat je altijd bekenden tegenkomt op een beurs, zelfs op bijna 8.000km van huis bleek wel weer toen we onze oud-secretaris Bart van Gorp (PA3CSX) en zijn broer tegenkwamen. Amersfoort-meets-Amersfoort zeg maar. Maar ook andere bijzondere ontmoetingen vonden plaats. Zo werden we aangesproken door een amateur uit Holland Michigan die graag op de foto wilde met ‘de mannen in PI4AMF’ shirts. Wat denk je? Blijkt het een vergeten achterachterneef van Maarten te zijn…dus ook de twee ‘Bossen’ maar even samen op de foto.

De Hamvention is zo groot dat we op de eerste dag alleen nog maar langs de commerciële stands hebben kunnen lopen. Dat was ook wat we hadden afgesproken: op zaterdag zijn er meer stands bezet op het tweedehands gedeelte. Die bezoeken we vandaag. Hierbij alvast een aantal plaatjes van Xenia.