Leden PI4AMF op de Contest University in Dayton

Donderdag 18 mei werd in Dayton de Contest University gehouden. In het Crown Plaza hotel kwamen bijna 400 internationale studenten bijeen om te leren hoe zij hun contest resultaten kunnen verbeteren. Tim Duffy (K3LR) had ook dit jaar weer gezorgd voor een uitdagend inhoudelijk programma.

Met docenten als Frank Donovan (W3LPL), Rob Sherwood (NC0B) en ‘spaceweatherwoman’ Dr. Tamitha Skov weet je dat de lezingen van zeer hoog niveau zijn. W3LPL vertelde over een recent gestart project waarbij met een goedkope wsprlight transceiver voor het eerst betrouwbaar vergelijkend onderzoek gedaan kon worden bij antennes. Frank deelde tijdens de contestacademy de eerste resultaten en vertelde over de vervolgplannen. Daarnaast verzorgde hij deze dag lezingen over ontvangstantennes voor 160 meter en een lezing over hoe amateurs hun resultaten tijdens de komende periode met weinig propagatie kunnen verbeteren. Rob Sherwood, bekend van de testen van ontvangers, ging in op de disruptie die op dit moment gaande is in de amateurwereld. De superhetrodyne zendontvanger is misschien wel aan het einde van zijn levenscyclus gekomen, door alle ontwikkelingen die plaatsvinden met SDR-radio’s.

Dr Tamitha Skov verzorgde een zeer interessante lezing over het onderzoek naar de zon. Zij deed dit zo gepassioneerd dat de zaal aan haar lippen hing. Zeer interessant om haar via social media (@spaceweatherwoman) of op haar website te volgen. (zoek op space weather woman).

Het gaat te ver om hier alle lezingen te benoemen. Binnenkort staan van de meeste lezingen slides online op de website van de contestuniversity. De moeite waard!