Nog een paar plaatjes vanaf Hamvention

Zaterdag was een nieuwe dag van de Hamvention. Tot onze verrassing was er deze ochtend van verkeersdrukte helemaal niets te merken. Het verkeersinfarct dat vrijdagochtend aanwezig was, was er vandaag helemaal niet. Dus: langer de tijd om over het evenement heen te lopen. Vandaag stond de radio-onderdelenmarkt op de agenda.

Op het terrein aangekomen, begon het meteen goed. De crew van Amersfoort werd naar dicht bij de ingang gedirigeerd om te parkeren. En vrijwel direct kwam een van de vele vrijwilligers, mevrouw Ann, aangereden in haar golfkar met de vraag of ze ons ergens heen kon brengen. Tja, met een paar van die jonge kerels wilde mevrouw Ann wel eens op stap. En zo vertrokken we dus met gezwinde spoed naar de vlooienmarkt.

De radio-onderdelenmarkt was op het midden van de paardenrenbaan. Het aanbod was enorm en ik denk dat er geen bezoeker was die niet iets van zijn of haar gading heeft kunnen vinden. Doordat er vrijdag aan het eind van de dag een behoorlijke bui gevallen was, waren de looppaden wat modderig geworden. Net voor het middaguur werd die situatie behoorlijk erger. Met een flinke stortbui vluchtte iedereen naar de hallen. Toen het een half uur later weer droog was, was het hele middenterrein in een grote modderpoel veranderd.

   

Tijdens de hoosbui namen we de tijd om kennis te maken met een aantal medeamateurs vanaf de Antillen, onder hen de voorzitter van de VERONA. Uiteraard hebben we even ervaringen uitgewisseld en kon Maarten zijn ervaringen delen over zijn activiteiten vanaf PJ2, PJ7 en FS. Ook werd een toezegging van de dag ervoor ingewisseld: aan één van de mensen van Yaesu werd een groen flesje met goudgeel vocht gebracht…. Dat leverde, ongevraagd, de nodige caps op die tijdens een van de afdelingsactiviteiten zullen opduiken.

Een groot deel van de radio-vlooienmarkt hebben we kunnen zien. Maar vanwege de grootte en de modderige grond was het op een gegeven moment eigenlijk niet leuk meer om door te ‘baggeren’. Aangezien we nog een paar wensen op de lijst hadden staan waarvoor we in de hallen moesten zijn, besloten we om daar onze laatste Hamvention-uren door te brengen. Nadat de laatste zaken van het boodschappenlijstje gekocht waren, gingen we een half uur voor sluitingstijd terug naar het hotel.

Zaterdagavond zijn we naar het Contestdinner gegaan. Extra feestelijk dit jaar vanwege het 25-jarig bestaan ervan. We mochten aansluiten aan de uiterst gezellig Icom-tafel. Helaas wonnen we deze avond niet de hoofdprijs, de nieuwe Icom IC-7610, maar Maarten PA3EYC was wel de gelukkige winnaar van een van de andere prijzen.

Voor ons zit de Hamvention er op. Op zondag vliegen we terug en komen dan op maandag weer in Nederland aan. Was het het waard om Hamvention te bezoeken? Daarop kunnen we allemaal een volmondig ‘ja!’ zeggen. Tijdens de korte tijd hier hebben we veel mensen gesproken en hebben we ervaren hoe (oprecht) vriendelijk onze Amerikaanse mede-amateurs zijn. Mocht je ooit de gelegenheid hebben om Hamvention te bezoeken, dan is dat echt de moeite waard!

Foto’s van de Hamvention vindt u ook <hier>.