QRP-weekend 2020

In het weekend van 5 en 6 september vond weer het QRP-weekend plaats. Tweede editie, op hetzelfde mooie terrein iets ten noorden van Utrecht. Deelnemers Rick (PA5NN), Hans (PE1KWH), Hans (PA1ALV), Kees (PA0CWO) en Dick (PA0MBR). Allen enthousiast zelfbouwers van o.a. QRP-radio’s en CW-beoefenaars.

Na het installeren van het tentenkamp werden er diverse antenne ’s opgebouwd.

Alles zelfbouw, variërend van een ‘quick en dirty’ opgebouwde inverted-V o.b.v. rolmaten van 5 meter… t/m een zorgvuldig thuis uitgewerkte symmetrische dipool inclusief balun.

Rick (PA5NN) was ons ook dit keer weer voorgegaan als kwartiermaker en had zelfs een heuse overkapping geknutseld waar we Corona-proof beschermd tegen zon, wind en regen konden genieten van de maaltijden. Naast een goede zelfbouwer blijkt Rick ook een hele goede kok te zijn.

De weergoden waren ons best gunstig gezind, twee mooie droge zonnige dagen met enkel regen in de nacht.

Doel was om dit keer meer CW-verbindingen te maken dan vorig jaar, maar ook dit jaar ging er veel tijd op aan knutselen, meten en gezellig onderling (technisch) QSO. Kenmerkend voor een groep enthousiaste zelfbouwers hi. Het aantal gemaakte verbindingen is op 1 hand te tellen… schril contrast t.o.v. de 1170 QSO’s gemaakt door de collega’s op de SSB-velddag die tegelijkertijd plaatsvond.

Wederom een geslaagd weekend… op naar de volgende keer.